Fredag-Söndag

Min frånvaro från bloggen har egentligen ingen ursäkt. Jag trodde jag skulle känna att jag hade tid med en blogg, men twitter är nog ändå lite mer min stil i slutändan. Mobilen är tillbaka från lagning och twitter rullar. Får se vad framtiden för denna blogg blir. Bökigare att uppdatera bloggen än twitter.
Men vad har hänt sen senast? Jo, i fredags så jobbade jag hela dagen och sen hade vi AW på AW. Grymt lyckad kväll och jag må säga att jag har världens bästa kollegor. Lördagmorgonens huvudvärk var resultatet av fredagen, länge sen jag upplevde den men ack så värt. Lördagen var tänkt att jag skulle hinna med lite plugg men tröttheten från fredagsnatten tog över och det blev en liiiite för lång nap. Vi sex-tiden mötte jag upp två fina flickor för att närvara vid Mercedes Benz Fashion Week. Klackarna åkte på och efter ett glas vin på Friday´s, lite gratis öl och en goodibag rikare fortsatte vi alla till en libanesisk restaurang. Sjukt god mat och sjukt mätta rullade vi i princip därifrån. Det bjöds på mycket snack och framför allt lite härligt tjejsnack, välbehövligt!
Söndagen bjöd på strålande sol, två promenader och ex antal avsnitt av OTH. Slutligen ska jag klämma in lite pluggande innan fotbollskanalen Europa åter igen är tillbaka på ordinarie sändningstid.
Det är på ett ungefär det snabbaste sättet jag kunde sammanfatta min helg. Riktigt riktigt riktigt bra helg.

KARMEN

Ouff, me want. stockholm-streetstyle.com

Not the perfect match

Så många saker och händelser som kommer till en som jag önskar hade inträffat vid andra tillfällen. Erbjudanen och situationer går inte hand i hand just nu. Egentligen ska jag inte beklaga mig men ibland har världen ett konstigt sätt att visa en vägen. Ett beslut står sedan i vägen för ett annat. Fast ibland gäller det nog att ändå tro på den vägen man valt. Visserligen går det att ändra sig. Att kunna leva för framtiden men ändå i nuet. I nuet sitter jag med en öm kropp efter gårdagens träningspass och tittar på Federer mot Nadal i Australian Open, samtidigt som jag pluggar. Multitasking. Stör mig lite smått på att Nadal ska gräva sig i röven varje gång han ska surva. Ett proffs som han borde ha skaffat sig ett bättre tix som kanske är en aning mer charmigt än detta.
Sweet.

I helgen kommer det vara lite action och fredagen börjar med jobb på AW som följs av en AW på AW. Sen ska jag kalasa tillsammans med J på lördagen för att sedan avsluta helgen tillsammans med min finastebästasteroligaste syster på söndag!

Semla nr...

Idag hann jag verkligen inte med mycket mer än vara på jobbet klockan 08, hämta min lagade telefon (thank God jag är tillbaka till normal standard) och jobba över två timmar till klockan 19. Dagen gick i ett, jag tackar och tar emot. Dagens viktigaste är semlan jag köpte med mig på vägen hem som belöning. Har redan tappat bort hur många jag ätit, men tror det ligger runt 5-6 stycken. Mums.

FYI

Så får jag inte denna blogg att fatta att jag vill ha radbrytning då och då. Den sammanskriver allt. Väldigt irriterande. Ingen luft mellan raderna. Låt mig visa ett exempel där det är tydligt att jag vill hoppa ner på en rad. T.ex. ett citat vore på sin plats, som vill stå lite i det fria.
"Jag kände att jag inte haft så bra skjut på flera år" - Magdalena Forsberg.

Som ni märker flyter all text ihop. Gör mig galen, för jag vet inte hur jag ska fixa det!

IQ

Idag på förmiddagen har jag suttit med inlämningsuppgiften för juridiken där vi ska se över ett case och besvara lite frågor. Intressant, men tidskrävande. Sen har jag även plöjt igenom all information som måste läsas i samband med ny kurs. Tar ett tag innan man får koll på läget, speciellt vid distanskurser. Min roligast upptäckt när jag skulle läsa igenom allt på kurssidan var när jag hittade en tjej som hade lämnat en väldigt IQ-befriad kommentar i vårt "frågeforum". Bakgrunden till detta är att vi som sagt har flera inlämningsuppgifter som är obligatoriska i kursen och de har varit tydliga med att dessa måste lämnas in i tid och att det måste finnas "laga skäl" till att man skulle få lämna in dessa i efterhand. Konversationen gick, kortfattat, att eleven ställde frågan vad som menades med "laga skäl". Inte en alltför dum fråga, inte helt självklart vad som innefattade dessa ord. Läraren svarade då att "om du t.ex. blir akut sjuk eller andra oväntade hinder uppstår som gör det svårt för dig att lämna in i tid". Hon förklarade vidare att de är okej om man i dessa fall mailar in på förhand och så får de ta ställning till det då. Ingen skada skedd än så länge. Det är den IQ-befriade kommentaren på lärarens svar som är det roliga. "Jaha, så man måste inte ha stöd enligt lag för att kunna lämna in i efterhand?". JAG DÖR. IQ-fiskmås. Visserligen läser vi juridik men trodde tjejen helt ärligt (EFTER lärarens svar) att hon behövde stöd från en paragraf i lagen för att få lämna in försent? Ibland tror jag att vissa människor inte finns på riktigt, utan att de är utplacerad för att förgylla vår vardag med ett gott skratt.

Roses

Idag har jag åter inte heller varit särskilt produktiv då min visdomstand inte vill ge med sig. Går runt och känner mig trött och uttråkad på samma gång. Oftast när jag är uttråkad brukar jag hitta på de mest meningslösa påhitten. På eftermiddagen öppnade jag balkongdörren, tog på mig dunjackan och satte mig på trappen för att kolla på snöflingorna som sakta föll till marken. Efter en fem minuter valde jag istället att rita ett hjärta och mitt namn i snön. Man slutar aldrig att vara barn. Detta skulle självfallet utföras utan att nudda marken runt omkring. Ni hör ju hur uttråkad jag var. Efter de gick jag in och bakade en sockerkaka i min nya fina form jag fick i julklapp av min moster. Under tiden den stod i ugnen insåg jag att jag kunde försöka göra lite nytta och tog på mig dunjackan igen för att skotta på framsidan. Snön var fjäderlätt men det tog mig ett tag. Sockerkakan blev fin, tyvärr är bildkvalitén inte lika bra på min webcam. En bild säger inte mer än tusen ord denna gång.
En rosform, om ni inte kunde lista ut det. Lite florsocker på hade nog varit fint.

Snow

Solen skiner och gigantiska snöflingor singlar ner för himlen. Att titta ut och se det genom fönstret gör mig lycklig, jag vet inte varför, men det gör det.

Pinsamt

Det var tider när man kunde lita på att Karolina Klüft gjort sitt i sjukampen och vann tjugofyra sju, men i övrigt är ju Sverige inte direkt att räkna med. Pinsammast är nog ändå idag när Sveriges handbollsherrar leder med 11 mål i halvlek mot ett gäng slitna polacker. Matchen slutar 29-29 och under hela andra halvlek punktmarkerar de Kim Andersson. Typ som att punkta Zlatan i fotbollslandslaget. Det katastrofala är väl att coacherna Ola och Staffan inte gör ett jota i hela andra halvlek för att ändra på situationen. Har de glömt varför de är där? Sen ser det ut som de flesta svenska spelarna skiter på sig och inte vågar göra något heller men ingen anställd klara sig utan sin chef. Visserligen kan jag förstå att det är svårt att leda med 11 mål, men SERIÖST. Jag kan inte låta bli att bli upprörd och det är väl därför jag egentligen mer njuter av att kolla på tex Spanien-Tyskland, än något som är relaterat med Sverige. Vi torskar ju ändå alltid. Inte ens Anja presterar den här säsongen. Pff.

Friday night

Gårdagen var ju tänkt till att slappa lite och sen ta tag i plugget på eftermiddagen, men riktigt så blev det inte. Min j*vla visdomstand satte stop för det och jag låg mest utslagen större delen av dagen. På kvällen hade jag bestämt dejt med Fanny och den ville jag såklart inte avboka så i hopp om att bli lite piggare tog jag en dusch för att vakna till. Fanny och jag hade på förhand bestämt att de skulle bli en lugn kväll med mat och massa prat för att ta ikapp allt vi inte hunnit berätta för varandra. Tanden gav sig tyvärr inte så under vår middag (som förövrigt bestod av hemkörd Donken) fick det blir en alvedon. Jag hatar verkligen att ta tabletter, tabletter i alla former är min största fobi. Dock gjorde den sitt och det kändes bättre resten av kvällen. Vi prata om allt mellan himmel och jord och hann även slappa framför tv:n ett tag. Imorse ringde dock klockan då vi hade bestämt oss att gå på BJ halv elva. Har nog aldrig känt mig så trött på ett pass förut. Misstänker att kroppen lägger sin energi någon annanstans just nu och att trycka i sig alvedon inte är en fördel. Lika kul som alltid dock att gå på Elinas pass och köra skiten ur sig. Nu är klockan snart halv ett och jag har inga större planer för resten av dagen. Rätt skönt dock, för jag skulle kunna somna på tre röda känns det som. Nej, lite film och ett mysigt täcke, det får bli min lördag!
Denna söta brud tillbringade jag min fredagskväll med!

J

Jag vill även inflika med en bild på den finaste personen jag vet. Som i detta nu är så sjuk att det låter som att hon inte gjort något annat än druckit fyra liter whisky per dag. Nej, skämt o sido, powerkvinnan är sjukare än sjukast och jag hoppas du kryar på dig. Saknar din röst!
J och jag i Uppsala

Hope for the hopeless

Sovmorgon. Kärleken till det faktumet som talar om för en att du inte behöver gå upp när ljuset fortfarande lyser med sin frånvaro är så stark. Som jag nämnt tidigare så har livet som student sina för- och nackdelar. Detta är en av de mest värdefullaste fördelarna. Igår ställde jag ingen klocka när jag gick och la mig och jag gick heller inte upp när jag vaknade av mig själv halv tio. Jag snurrade ett halvt vart och somnade om ända tills klockan blev elva. Även en sovmorgon räknas som heaven on earth. Frukost och senaste avsnittet av Greys är dessutom avklarat. Nice.
Igår efter jobbet var jag, min syster och min kära far på bio och såg "The girl with the dragon tattoo". Jag kan inte låta bli att undra vad jag skulle tycka om filmen om jag varken läst böckerna eller sett de svenska filmerna innan. På ett sätt vet man ju redan hur den skulle sluta och vad den skulle innehålla. Den amerikanska versionen var som väntat, fast jag förstod aldrig riktigt poängen med varför den skulle utspela sig i Sverige eller varför de skulle försöka få med svenska ord/inslag här och där. Filmen var i sin helhet väldigt bra och de två timmarna och fyrtio minuterna kändes inte så långa.

Däremot tyckte jag att Noomi Rapace spelade Lisbeth Salander mycket bättre än Rooney Mara. Mikael Nyqvist däremot hade inte en chans mot Daniel Craig. Daniel Craig har ju lite mer sex appeal om man säger så...

FIGHT.

Idag var det jobb på AW fram till 14. Men imorse höll jag knappt på att komma upp ur sängen, kan fortfarande inte fatta varför sängen är som skönast på morgonen. Efter jobbet krigade jag mig in på universitetsområdet och inhandlade lite kurslitteratur. Roliga pengar att göra av med, verkligen. Nu har jag slängt i mig lite gröt och ska bege mig till gymmet för BJ och sen fys med fotbollen. Skönt att få in lite rutiner. Önskar dock att träningarna låg lite tidigare eftersom jag inte kan komma ner i varv på ett bra tag efter. Kanske därför sängen är så skön på morgonen, för att jag är så djävulskt trött när jag vaknar.

Afterwork

Dagen på jobbet flög fort förbi och efter jobbet skulle jag möta upp Catrin, aka Catta, för en "afterwork". På vägen råkade jag slinka in på Cos. Jag fyndade en klänning och ett linne, perfekt för en sommardag eller en dag på jobbet. Efter mitt lilla stopp mötte jag tillslut upp Catta och vi gick till Epresso House för vår afterwork. Mycket god kycklingsallad med pesto och advokadoröra, och en efterrätt på det. Mums. Mycket lyckad tisdag!


Det nya året.

Lördagskvällen med fina flickor blev som förväntat en enda stor skrattfest. Vi fick även påfyllning av Elina och bebben i magen. Maten smaka prima och likaså drycken. Jag fick snällt låna Kalles systers säng att spendera natten i och åt sedan en söndagsfrukost hemma hos Rosbergs innan jag begav mig in mot stan för att möta upp min syster. Hon var på jakt efter en vinterjacka, dock fanns inte det märket hon ville ha i Stockholm (läxa till nästa gång, köp direkt!). Jag hittade schyssta hörlurar, ett fint linne från Tiger och en orange almenacka i det större formatet. Lyckad shoppingrunda! Dock har jag lite kvar att handla, så efter en förmiddag med bara tvätt ska jag snart bege mig ner på stan igen. Söndagskvällen avslutades hemma hos syrran med sushi, handbolls EM, Milan-Inter, men viktigast av allt - MIN FÖRSTA SEMLA. Heaven on earth. Jag älskar semlor.
Kommer nog inte räkna hur många semlor jag äter i år, den siffran är alldeles för skrämmande.

Satisfied

Mobil-helvetet svek mig imorse genom att gå från fullt batteri till noll under natten. Därav fanns det inget alarm som väckte mig för en inplanerad lugn och lång frukoststund, innan det var dags för BJ 10:30. Istället vaknade jag av mig själv 10:20, lätt förvånad att jag kände mig utvilad, för att en sekund inse att jag hade jävligt bråttom. Jag hann i alla fall dit tillsut, bara 10-15 min försenad, och mötte upp fint folk. Så sjukt kul med lite ny träning! Efter klassens slut blev det ett besök på systemet och sen dess har jag bara degat i soffan. Underbara lördag. Klockan 18 blir det tjejkväll!

DONE

Klar klar klar. I runda slängar 3 timmar tidigare än beräknat. Jag klagar inte, men blev plöstligt "planlös" för kvällen. Å andra sidan vore det rätt skönt att inte göra ett skvatt. Tanken på sovmorgon och att inte behöva gå upp för att plugga slår det mesta. Om inte annat bjuder ju trots allt TV3 på Charlies Änglar kvällen till ära. Klassiker.

500

Nu är det inte långt kvar. 500 ord och lite finputs så är jag klar. Var relativt produktiv på förmiddagen men nu börjar motivationen sjunka sakta men säkert. Har dock hunnit med ett avsnitt av Grey's och ett av The Mentalist, hehe. Just nu längtar jag dock till imorgon när jag får träffa två sköna ladies, laga mat och inta diverse alkoholhaltiga drycker. Bilden nedan gör de inte rättvisa, men det var den enda bilden jag kunde hitta på de två tillsammans. Hehe.
Viccccan & Kalle. Holland, juni, 2009.

Deadline

00.00 går slutsignalen. Fram tills dess ska jag ha skrivit minst 2000 ord till. Det ger mig ungefär 14 timmar på mig att slutföra hemtentan. Jag måste alltså skriva ca 143 ord i timmen eller ca 2,4 ord i minuten. Låter inte så svårt, men vem orkar vara fokuserad så länge? Å andra sidan har jag inte riktigt något val idag för det måste bli klart. Som sagt, jag jobbar bäst under press. Fast först ska jag göra kaffe, utan kaffe är allt omöjligt.

I would if I could

stockholm-streetsyle.com

I whip my hair back and forth

Tillbaka från en förmiddag med vardagslyx. Håret, ögonbryn och ögonfransar fixade. Så nice att känna sig stylish i vintermörkret. Från råttfärgad, hela jag, till exotiskt mörk. Dessutom kom jag hem med en sent överlämnad födelsedagspresent rikare, Biotherm anti-drying body milk. Den luktar helt ärligt heaven.
Nu ska jag skriva så mina tangenter inte tror att det finns någon morgondag (varför låter alla uttryck på svenska så lame?).

Enkelt och helt perfekt.

Läckert. Så simpel och så snyggt.
http://carolinesmode.com/stockholmstreetstyle/?p=5

Worthless

Ibland är jag bara så fruktansvärt dålig. Noll självdisciplin. Visserligen har jag kommit en bit på vägen med arbetet, men långt ifrån där jag egentligen borde befinna mig. Eftersom jag bryr mig NADA om denna kurs blir jag ännu mer irriterade på mig själv. Varför inte bara skriva ihop något och skrapa ihop ett G? Ibland är det svårt att sänka sin standard har jag upptäckt. Jag intalar mig själv att jag inte bryr mig om vilken kvalité arbetet får, ändå så fastnar jag på smådetaljer som tar upp alldeles för dyrbar tid. Om två timmar skakar jag rumpa på BodyJam och sen efter det är det fys med fotbollen. Kvällen slår dagen med hästlängder. Ciao.

Snooze.

Klockan var ställd på 07:55. Tänkte att jag kunde snooza två gånger. Kvart över tio gick jag upp.
Dagens första kaffe. Jag är grym på att skumma mjölken, dold talang så att säga.

Joy.

Nyss hemkommen från jobbet. Lång dag, men som alltid lika roligt när jag är där! Tur att AW alltid bjuder på ett gott skratt och djävulsk sköna kollegor. Gör det hela lite enklare då.
Middagen börjar för övrigt ta sin form nu också, ägg och två mackor. Laziness på hög nivå, ack så gott. Förutom jobb har dagen inte bjudit på så mycket mer. Tänkte runda av kvällen med att ladda inför morgondagens hets att få ihop hemtentan. Det gör jag bäst i om jag avverkar diverse nya avsnitt av alla triljontals serier jag följer, annars kan jag inte hålla mig borta imorgon!

Kung Henry

Något jag måste erkänna att jag missat är att kungen har återvänt hem. Henry är tillbaka i Arsenal på lån och slår till direkt! BAM. Thierry avgjorde FA-cupmötet mot Leeds i sin första match för Arsenal på nästan fem år.

Titta och njut. Magiskt.

 http://www.goalsarena.org/video/england-english-cups/09-01-2012-arsenal-leeds-united_en.html



ps. Är på jobbet och slutar halv sju. Dag 2 på tentaveckan lär inte bli så pluggeffektiv heller, men dag tre - då jävlar.


Kära tentavecka, dag 1

Så var det dags igen. Hetsa igenom en vecka för att slutligen lämna in tentan 00:00 på fredag. För det lär jag göra den här gången. Igen. Det är ändå det som är tjusningen med att vara student. Visserligen finns det ofta inlämningsuppgifter som ska in under kursen gång, men det är ändå relativt slappt fram tills tentaveckan börjar. I all denna hets skulle man ju kunna tro att jag därför ska börja sätta igång på allvar idag - men nej. Snart bär det av mot jobb på AW och direkt därifrån till fotbollsträningen. Sen är dagen slut och helt plötsligt är det tisdag. Great.

AWKWARD

Förutom att skapa en blogg för att slippa arbeta med hemtentan har jag kollat på ex antal avsnitt av MTV's serie AWKWARD idag. Vad skulle jag göra utan MTV? Förmodligen knarka 3:an och Kanal 5 ännu mer. Jag hoppas att det fina uttrycket jag ofta använde -"jag jobbar bättre under press" - verkligen stämmer in på mig denna vecka. Annars är det kört. Men hey, jag har skrivit 200 ord av 2500. Alltid nått. Ha.

Me, Myself and I

Första bilden 2012.

It's about time

Att jag skaffar mig en blogg. Varför det just kom att bli denna söndag, 8 januari, då jag äntligen valde att skapa den är en annan fråga. Kan dels bero på att min twitter inte längre fungerar på mobilen. Twitter har varit min alldeles perfekta lilla miniblogg och lagom ambitiöst för min del. Kan dels också bero på att min almenacka fungerar som min dagbok, vilket inte är hållbart. Lättare att få ner livet händelser på en stor dataskärm än på en sjättedels sida varje dag. Kan dock också till mestadels bero på att jag i denna stund sitter hemma med en hemtenta och vill ha en ursäkt för att ägna mig åt något annat, mycket roligare. Anyway. Nu har jag en blogg. Enjoy.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0